Книжковий фонд нашої бібліотеки поповнився дуже цікавим виданням "Порода. Антологія українських письменників Донбасу".

"Книга незвичайна. Не тільки через те, що там містяться твори 63 письменників, які в тій чи інакшій мірі пов'язані з Донеччиною та Луганщиною. Не тільки через те, що передмову написав один з патріархів українського літературознавства, дисидент та академік Іван Дзюба.

Вона незвичайна тим, що вона об'єднує під своєю палітуркою дуже різні літературні покоління Донеччини та Луганщини. Різні жанрово, тематично та змістовно. Це в жодному разі не перелік всіх українських письменників Донеччини та Луганщини другої половини XX століття та початку XXI століття, але значна частка тих, без кого неможливо уявити сучасну українську літературу. Вона як Ноїв ковчег. Бо книга ця об'єднує чимало авторів, які були змушені стати втікачами з рідної землі. Вони залишаються, в більшості випадків, в Україні та продовжують займатися творчістю."

Висловлюємо щиру вдячність Станіславу Федорчуку - Голові Правління ГО "Українська народна рада Донеччини та Луганщини" за цінний дарунок, який стане у добрій нагоді нашим читачам.

Презентуємо видання на сайті бібліотеки.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.