Професія "психолог" з'явилася в XX столітті.

Найбільший розвиток професія психолога отримала в США, Великобританії, Франції, Німеччині, Австрії, Швейцарії.

Протягом XX століття в суспільстві поступово формувалося соціальне замовлення на психологічну діяльність, вона соціально визнавалась і, як наслідок, отримувала нормативно-правову основу ( з'являлися юридичні документи, щодо регулювання статусу, змісту і форми діяльності професійного психолога). Поступово формувалася система професійної освіти і підготовки психологів, створювалися професійні суспільства психологів, формулювалися вимоги до професійної кваліфікації та досвіду фахівців-психологів.

На сьогодні в Україні професія психолога (професійне свято 23 квітня відзначається з 2004 року) набула особливої привабливості, а психологічні знання викликають стійкий практичний інтерес. Психологи працюють у освітніх та науково-дослідних закладах, у лікарнях та різних соціальних службах, на виробництві, у правоохоронних органах та у службах з подолання наслідків надзвичайних ситуацій, у сфері реклами та спорту, у засобах масової інформації, професійних громадських організаціях по допомозі учасникам бойових дій у зоні АТО та вимушеним переселенцям.

Основними видами діяльності практичного психолога є: просвітницька та психопрофілактична робота; психологічне консультування; психодіагностика; психокорекція, соціально-психологічна реабілітація.

Запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Професійна компетентність майбутнього психолога".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.