Є особистості, імена яких назавжди залишаться в наших серцях. Саме до таких людей належав Олесь Терентійович Гончар.

3 квітня вся Україна відзначає 100-річчя Великого українця, людини світу і чарівного Дніпра, совісті і світоча української нації, пейзажиста, лірика, письменника і публіциста, критика, громадського та державного діяча, етика та літературознавця, борця за мир і людські права, академіка, секретаря правління Спілки письменників, голови Українського державного комітету захисту миру, члена Всесвітньої Ради Миру, депутата Верховної Ради, Героя України.

Багата літературна спадщина Олеся Гончара виражає цілу епоху життя України в ХХ столітті. Письменник є класиком новітньої української літератури, новатором художньої думки і неперевершеним стилістом, тонким знавцем мови, хто все життя її леліяв і самовіддано оберігав.

Твори Гончара перекладалися на 67 мов, а творчий досвід письменника засвоюється і вітчизняними, і зарубіжними майстрами слова. Нагороджений багатьма орденами та медалями.

У новій історії України талановите слово Олеся Гончара, його громадська діяльність, чесна й мужня письменницька позиція знаходять найвище вшанування. Сьогодні ми бережемо його книжки, вчитуємося у його мудрі думки і ніби відчуваємо на сторінках тепло рук Гончара і чується його тихий зворушливий голос.

До 100-річчя з дня народження Олеся Гончара бібліотека підготувала віртуальну книжкову виставку "Дякую Богові, що дав мені народитися українцем", а також запрошуємо до читальної зали №2 переглянути книжкову виставку "Олесь Гончар: творчість як доля".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.