"Сонячні діти" - так називають людей з синдромом Дауна за їх доброзичливість, відкритість і наївність. Вони по-іншому дивляться на речі, інакше сприймають світ: він здається їм добрішими.

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3-ма копіями 21-ї хромосоми.

Уперше цей День почали щорічно відзначати з 2006 року – він був заснований на VI міжнародному симпозіумі з питань синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.

Пацієнти з синдромом Дауна навчаються і, за умови застосування відповідних методик можуть розвиватися в інтелектуальному плані.

Народжені з синдромом Дауна діти можуть навчитися не тільки самообслуговуванню, а й читати, рахувати та писати, їм доступні і спеціальні знання. Коефіцієнт інтелекту (IQ) людей з синдромом Дауна коливається від 20 до 75 (нормою вважають IQ більше 70).

Свою інтелектуальну відсталість люди із синдромом Дауна компенсують своєю приголомшливою душевністю, відкритістю і наївністю.

Щороку асоціація Down Syndrome International закликає друзів з усіх країн приєднатися до всесвітнього флешмобу й показати, яку важливу роль відіграють люди з синдромом Дауна в нашому суспільстві. Зробити це можна просто розмістивши більш детальну інформацію про синдром Дауна або фотографії, повідомлення, цитати друзів в соціальних мережах, використавши при цьому хеш-теги #MyFriendsMyCommunity та #WDSD.

До цього дня ми підготували віртуальну виставку "Сонячні діти" і тематичний список "День сонячних людей і кольорових шкарпеток".

Цією віртуальною виставкою ми приєднуємося до флешмобу і закликаємо всіх почати з малого - просто не відвертатися від «сонячних дітей», а сприймати їх як рівних.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.