У неділю, 3 грудня, відзначають Міжнародний день інвалідів. У цей день Генеральна Асамблея ООН закликає всі держави і міжнародні організації співпрацювати у проведенні заходів, що сприяють інформуванню громадськості та інтеграції людей з інвалідністю у суспільство.

Міжнародний день інвалідів був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН в 1992 році на 47-й сесії. Генеральна Асамблея закликала всі держави-члени ООН сприяти проведенню відповідних заходів у вказану дату - 3 грудня.

Метою встановлення цього дня є інтеграція людей з інвалідністю в життя суспільства. Також одними з основних мотивів є захист прав і свобод, гідності, звернення уваги суспільства на проблеми тих, хто втратив працездатність.

1981-й рік був встановлений роком інвалідів. По закінченню періоду, присвяченого поліпшенню становища інвалідів у суспільстві та підвищення рівня інформованості населення, були підведені підсумки, які показали позитивні результати. Після було встановлено Десятиліття інвалідів - з 1983 року по 1992 рік. По закінченню Десятиліття Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення встановити щорічний Міжнародний день інвалідів, який відзначають 3 грудня.

Міжнародний день інвалідів відзначають люди з фізичними, сенсорними, інтелектуальними і психічними порушеннями, а також їх друзі та близькі люди.

Запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Ексклюзив про інклюзив".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.