З 1 листопада 2017 року Державна науково-технічна бібліотека України забезпечує надання доступу до реферативної та аналітичної електронної наукової бази Scopus Полтавському національному педагогічному університету імені В. Г. Короленка, згідно наказу Міністерства освіти і науки України №1286 від 19.09.2017 року.

7 листопада на базі зазначеної вище установи відбувся семінар «Можливості платформи Scopus для науковця, викладача, адміністратора", в якому взяли участь працівники університетської бібліотеки: Орєхова В. В., директор бібліотеки; Кузьміна Н. М., заступник директора бібліотеки; Плужник С. М., завідувач сектору інновацій та підтримки наукових досліджень.

Ведучий семінару Олексій Лутай, менеджер компанії «Elsevier’s Research Intelligence», розповів про можливості ефективного використання контенту провідного світового постачальника наукової інформації «Elsevier» та інструментарію платформи Scopus у наукових дослідженнях, а саме: як застосовувати дану базу даних для аналізу наукових тенденцій, вибору партнерів для колоборації, підбору журналу для публікації, роботу з авторським профілем і профілем наукової установи. Також окреслив коло актуальних питань – «Індекс наукового цитування Scopus (обсяги, глибина, видання)», «Хто і як використовує дані Scopus», «Метрики і альмаметрики», «Профілі авторів і закладів», «Рекомендації для дослідників» і відповів на численні запитання учасників семінару.

Запрошуємо наукову спільноту скористатись можливістю доступу до найповніших світових джерел наукової інформації в бібліотеці імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.