У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначаються і два національних свята – День захисника України і День козацтва.

Споконвічна мрія українського народу, висловлена пророчими словами поета Тараса Шевченка про «сім’ю велику, сім’ю вольну, нову», здобувалася в запеклій боротьбі не одного покоління українців. Нині Україна знову переживає складні часи агресії та посягань на незалежність та цілісність держави. Але завжди в такі часи найкращі козаки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох українських поколінь.

Ми у вічному боргу перед кожним із тих, хто ціною власного життя, проявляючи нечуваний героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати Полтавщину, Україну і світ від загарбників.

Пам’ять про героїв, які загинули у боротьбі за свободу і цілісність нашої держави завжди буде вічною.

Бажаємо всім захисникам України міцного здоров’я, невичерпної життєвої енергії та довгих років життя під мирним українським небом! А також до свята бібліотека підготувала книжкову виставку "Вільні серцем і душею".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.