Є у вересні особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Ми пишаємося тим, що маємо це свято як вияв глибокої поваги до нашої праці, як визнання державою суспільної значимості бібліотек, що стали однією з найважливіших складових частин інформаційної структури суспільства.

Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя. Тому 30 вересня – це свято всіх причетних до закладів культури і освіти, для всіх, хто любить книгу і хто присвятив своє життя подвижницькій праці на ниві просвіти.

Бібліотека – це точка опори, на якій будується простір культурного суспільства. У кожній країні в різні періоди бібліотеки виконували важливу духовну місію – бути дзеркалом і пам'яттю народу, держави.

Історія бібліотек невіддільна від історії України. Бібліотеки Ярослава Мудрого і Острозької колегії, Києво-Могилянської академії і Києво-Печерської Лаври, церковні та світські, приватні та публічні, університетські та земські, – сотні книгозбірень завжди були підмурками нашої національної духовності.

До свята співробітники нашої бібліотеки підготували перегляд нової літератури а також подарували колегам по університету та студентам маленькі проте корисні подарунки. На науковому абонементі розташована книжкова виставка "Скарбниці всіх багатств людського духу".

Всі співробітники бібліотеки дуже вдячні студентам нашого університету і Глібу Олексійовичу Кудряшову за теплі і приємні вітання!

Ще раз вітаємо всіх зі святом і запрошуємо до нас в гості, ми завжди раді допомогти!!!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.