Костянтин Едуардович Ціолковський (5 (17) вересня 1857 — 19 вересня 1935) — радянський вчений-теоретик польського походження, є одним із засновників ракетобудування та сучасної космонавтики, педагог, письменник.

Автор науково-фантастичних творів, прихильник і пропагандист ідей освоєння космічного простору. Його роботи надихнули таких провідних радянських ракетних інженерів, як Сергій Корольов і Валентин Глушко і зробили вагомий внесок в успіх радянської космічної програми.

Науково-фантастичні твори Ціолковського мало відомі широкому колу читачів. Можливо, тому, що вони тісно пов'язані з його науковими працями. Дуже близька до фантастики його рання робота «Свободное пространство (Вільний простір)», написана в 1883 році (опублікована в 1954 р.). Костянтин Едуардович Ціолковський є автором науково-фантастичних творів: «Грезы о Земле и небе (Мрії про Землю й небо)» (збірник творів), «На Весте (На Весті)», повість «На Луне (На Місяці)» (уперше була опублікована в додатку до журналу «Вокруг света (Навколо світу)» в 1893 році, неодноразово перевидавалася у радянський час).

До 160-річчя від дня народження Костянтина Ціолковського сектор культурно-просвітницької роботи бібліотеки підготував тематичний список "Костянтин Ціолковський: людина, котра подолала себе" а також запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Незбагненний й дотепер Ціолковський".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.