15 травня ми відзначаємо Міжнародний день сім'ї. Його заснувала Генеральна Асамблея ООН ще в 1993 році.

Існує приказка: «Мій дім - моя фортеця». Але «дім» - це не тільки чотири стіни, сенс тут закладений набагато більш широкий. Фортеця - це в першу чергу сім'я ті люди, які живуть під одним дахом, ділять між собою всі радощі й негаразди і в першу чергу приходять один до одного на допомогу.

Слово «сім'я» складається з поєднання двох слів: «сім» і «я», підкреслюючи вже в самій назві, що нормальним станом життя є об'єднання людини з іншими людьми, коли «один за всіх і всі за одного». За іншою версією «сім'я» походить від кореня «сем», що має відношення до насіння - тобто до народження й виховання дітей, продовження роду - адже саме це є основною метою укладення шлюбів.

Ніхто не буде сперечатися з тим, що сім'я - основа будь-якого цивілізованого суспільства, адже дитині тут з народження прищеплюються необхідні для життя якості: здатність любити і поважати інших людей, піклуватися про них і зважати на їх потребами. Саме сім'я є основним хранителем загальнолюдських цінностей і культурних традицій свого народу, вона виступає сполучною ланкою між поколіннями. Тут починається формування людини як громадянина своєї країни.

І, хоча сім'я розвивається та видозмінюється разом із суспільством, чуйно реагуючи на вимоги свого часу, вона в той же час залишається стабільною і незмінною «осередком» в будь-якій державі . За положенням сім'ї в суспільстві можна судити про рівень розвитку країни в цілому.

Запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Сім'я - основа виховання дітей".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.