Є один день, який присвячений кожній людині на Землі, а точніше її здоров’ю. Він так і називається – День здоров’я. Святкують його щороку 7 квітня а вперше відзначили в 1948 році.

Цей день був непростий, він ознаменувався ще одним дуже важливою подією. ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я) була теж створена 7 квітня 1948. Від цієї події і йде святкування дня здоров’я. Держави, які входять в це співтовариство, щороку ставлять перед собою конкретні завдання щодо поліпшення здоров’я і встановлюють план їх виконання.

Вони звертають увагу світової спільноти на такі важливі проблеми, як скорочення дитячої смертності, беруть під свою опіку питання материнства, розробляють нові методи лікування таких захворювань, як СНІД, туберкульоз і малярія, та інших небезпечних інфекцій. Крім цього, представники ВООЗ стежать за випуском нових ліків, контролюють їх ефективність і безпеку, рекомендують більш сучасні методи лікування і т.д.

День здоров’я – це свято, коли люди всієї планети приділяють увагу таким важливим поняттям, як довголіття і якість життя. У це свято особливо акцентується увага на тому, що тільки здоров’я може забезпечити людині задоволення від життя і творчої праці.

Запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Наше здоров’я в наших руках".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.