У Полтавському національному педагогічному університеті проходить Всеукраїнський тиждень права. В його рамках в читальні залі №4 діє книжкова виставка "Права людини в Україні та Європі".

Права людини — це природні можливості індивіда, що забезпечують його життя, людську гідність і свободу діяльності у всіх сферах суспільного життя.

Права людини мають природну сутність і є невід'ємними від індивіда, вони позатериторіальні і позанаціональні, існують незалежно від закріплення в законодавчих актах держави, є об'єктом міжнародно-правового регулювання та захисту.

Захист прав людини на сьогодні є одним із критеріїв ефективності влади, оскільки кожна людина має право домагатися від держави захисту свого порушеного права. Держава, в свою чергу, повинна гарантувати ефективний засіб  правового  захисту,  насамперед  у  формі  належного  і  неупередженого правосуддя. На ефективність захисту в державі впливає і міжнародний фактор, тобто певні гарантії держави перед міжнародною спільнотою у галузі захисту прав людини. Для суспільства важливо побудувати довірливі відносини між державою  та  громадянами  на  демократичних  засадах,  оскільки  це  надійна основа  для  прийняття  компетентних  в ладних  рішень,  які  відображають реальний стан справ у суспільстві та державі.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.