Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку 9 листопада Україна відзначає чудове свято — День української писемності і мови.

Відомий український письменник XIX століття Панас Мирний писав: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування».

9 листопада українська громада відзначає велике духовне свято — День української писемності і мови, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях розвою рідного слова і його безсмертних творців.

Мова — це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле — народ.

З нагоди свята бібліотека спільно з факультетом філології та журналістики провела захід "Лунай-брини святеє слово". Під час заходу співробітники бібліотеки ознайомили студентів з фондом рідкісних та цінних видань нашої бібліотеки а також презентували книжкову колекцію Григорія Матвійовича Сивоконя.

Також запрошуємо до читальної зали №2 переглянути книжкову виставку "Яке прекрасне рідне слово! Воно – не світ, а всі світи. В. Сосюра".

Хай вічно звучить українська мова – душа і серце нашого народу!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.