Всеукраїнський День дошкілля святкується в Україні в останню неділю вересня шостий рік поспіль. Нормативним підґрунтям свята є постанова Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 629 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» та резолюція І Всеукраїнського зїзду працівників дошкільної освіти.

Ідея цього нового загальнонаціонального свята — допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячий садок і на дошкільне дитинство в цілому.

Відрадно, що це свято відзначаємо задля підняття престижності професії педагога дошкільного навчального закладу, визначення та обєднання потенціалу дошкільної освіти різних регіонів України, яка стала обов'язковою з 2010 року. Згідно зі змінами до Закону України «Про дошкільну освіту», прийнятими Верховною Радою 6 липня 2010 року, до п'яти років дитина може виховуватися в родині, а як мінімум рік перед школою повинна отримувати освіту в дошкільному навчальному закладі.

Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обовязок родини, дошкільних закладів, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей малюків, забезпечити їм належний рівень виховання і дотримання прав дитини.

Дошкільний вік — особливо важливий і відповідальний період у житті дитини, в цьому віці формується особистість, і закладаються основи здоров'я. Благополучне дитинство і подальша доля кожної дитини залежить від мудрості вихователя, його терпіння, уваги до внутрішнього світу дитини. Поряд з вихователем дошкільнята пізнають секрети навколишнього світу, вчаться любити і берегти свою Батьківщину.

З нагоди свята бібліотека презентувала цікаву виставку для студентів психолого-педагогічного факультету "Вчимося разом, вчимося граючись". А також запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Гра–шлях до розуму і серця дитини".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.