30 років тому сталася страшна техногенна катастрофа, спричинена вибухом на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, яка за лічені хвилини радикально змінила перебіг людського буття, важким тягарем лягла на плечі українського народу.

Та смертельні промені радіації виявилися безсилими перед мужністю, самовідданістю і патріотизмом тих, хто зійшовся в нерівному бою з ядерною стихією.

Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями – пожежниками, рятувальниками, медичними працівниками, військовослужбовцями, інженерами, будівельниками, – які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав підступний ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.

Бібліотека підготувала захід "Пропусти Чорнобиль крізь серце". Книжкова виставка і документальне відео зацікавили студентів і змусили ще раз згадати подвиг героїв-чорнобильців.

Також підготовлено тематичний список "У невидимому сяйві радіоактивного ювілею" і книжкову виставку на науковому абонементі.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.