Олег Костянтинович Антонов народився 7 лютого 1906 р. Це людина, чиє ім'я залишається з нами от уже більше двох десятиліть, що пройшли після його смерті. Роки не мають сил стерти з пам'яті його незвичайно яскравий і притягальний образ.

"Видатний авіаційний конструктор", "неординарний керівник", "яскрава особистість", "людина з великої букви", "художник", "письменник", "спортсмен" - це не просто перерахування окремих сторін особистості Олега Костянтиновича, це епітети, які вражають нас своєю розмаїтістю й у сукупності дають найрідший приклад винятково насиченого життя. Видатний хірург Микола Михайлович Амосов говорив: "Олег Костянтинович був... багатогранним, у ньому перепліталося глибоке знання техніки з мистецтвом".

Однак найважливішою стороною життя Антонова завжди залишалася авіація.

Він створив 52 типа планерів і 22 типа літаків, у тому числі найбільші й вантажопідйомні у світі, віддав багато сил розробці десятків інших літальних апаратів, заснував оригінальну школу конструювання, виховав колектив гідних продовжувачів своєї справи. Створене Олегом Костянтиновичем КБ, перетерплюючи структурні зміни, послідовно називаючись "поштовою скринькою", Київським механічним заводом, Авіаційним науково-технічним комплексом і, нарешті, Державне підприемство "АНТОНОВ" незмінно пов'язувалося з ім'ям свого засновника, залишаючись у повсякденній мові мільйонів людей просто "КБ Антонова", тому що саме ім'я цієї людини назавжди ввійшло в історію авіації й стало символічним.

Запрошуємо до читальної зали №3 переглянути книжкову виставку "Ім’я на фюзеляжі".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.