Сьогодні співробітники читальної зали №3 презентували Display – кросинг "Таємниця картини Ніколо Пуссена".

Поселившись на гальських землях, сікамбри, зокрема, зробили одним зі своїх центрів управління територію пізнішої Лотарингії, особливо Арк - місцевість, явно пов'язану в їхній свідомості з Аркадією - легендарним місцем. Знаменитий художник Нікола Пуссен напише тут в Ренн-ле-Шато - свої "аркадські" картини, в яких буде постійно повторюватися загадковий дивіз "ET IN ARCADIA EGO", який натякає на "підземну таємницю", або "підземну річку знання", яка знаходиться в Арку. Історія появи цих картин заплутана і нез'ясовна: як відомо, найбільш знаменита з них - "Аркадські пастухи" - була написана за особистим замовленням кардинала Рішельє. Пізніше Людовик XIV доклав масу зусиль, щоб заволодіти цим полотном. Картина 20 років провисіла в його внутрішніх покоях, і показував її Король-Сонце тільки найбільш наближеним. Вважається, що в Луврі виставлена копія «Аркадські пастухів», а справжнє полотно яке приховує таємницю, знаходиться в надійному місці.

За твердженням деяких дослідників, Нікола Пуссен був Великим магістром Ордену лицарів тамплієрів, масонської організації, запозичених назва середньовічного ордена хрестоносців, які захопили Єрусалим і вважаються хранителями Святого Грааля.

Припускають що на першій картині зображені люди причетні до таємниці Святого Грааля. Чаші яку Йосип Ариматейський наповнив кров'ю розп'ятого Христа а Марія Магдалина привезла на південь Франції ...

Перша фігура - сам Христос, друга фігура - Йосип Ариматейський, третя фігура - старший син Ісуса, від Марії Магдалини, якого Йосип відвіз до Англії, четверта фігура - Марія Магдалина.

Ця історія про скарби - матеріальні чи духовні, - знайдені в Ренні-ле-Шато і про те, що у Христа були діти від Магдалини, регулярно спливають на поверхню.

Все активізувалося в кінці 70-х - початку 80-х рр., коли 3 журналіста, Макл Байгент, Річард Лі і Генрі Лінколн, написали книгу "Священна загадка", де вони розповідали про абата Соньер, який знайшов скарби альбігойців (або тамплієрів, або розенкрейцерів), а потім переходили до все більш сміливим гіпотез і закінчували своє оповідання Граалем і нащадками Христа і Магдалини.

Тож завітайте до читальної зали №3 та розгадайте таємницю Пуссена.

Метою «Display – кросингу» є популяризація такого напряму бібліотечно-інформаційної роботи як організація книжкової виставки, акцентування уваги на розробці її дизайну, сприяння професійному спілкуванню та обміну досвідом з даного питання між фахівцями з метою удосконалення виставкової діяльності, пошуку нових ідей та форм.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.