Сьогодні співробітники читальної зали №2 презентували Display – кросинг "З голосу нашої Кліо". Основою для виставки стала книга Михайла Слабошпицького «З голосу нашої Кліо».

У цій книжці розповідається про волхвів і про «Велесову книгу», про доньок Ярослава Мудрого, які стали дружинами європейських володарів, про Євпраксію-Адельгейду, про книжного мужа Іларіона й ігумена Данила, що ходив за далекі моря, про Пересопницьке Євангеліє та про «Слово Данила Заточника», про батальне мистецтво запорожців і каву Юрія Кульчицького, про Юрія Дрогобича й Острозьку та Києво-Могилянську академії… Книжка охоплює період од часів зародження держави Київської Русі до зруйнування Запорозької Січі.

Ви дізнаєтеся про те, як впливали визначні політичні діячі на хід подій та «біографія» мас, а також про те, як події вносили нову несподівану логіку в перебіг людських життів. Отож історія в конкретній долі і конкретна доля в історії.

Книжка складається з біографічних ескізів особистостей, на яких лежить незгасний відсвіт історії. Ескізи увібрали в себе цікавий фактичний матеріал і відзначаються белетристичною легкістю його викладу.

Тут сконцентровано багато цікавого, а подекуди – малознаного й сенсаційного матеріалу з національної історії, тому книжка стане в пригоді і п’ятикласникам, і десятикласниками, і абітурієнтам, і безумовно, їхнім батькам. Це справді важлива лектура для всіх, хто цікавиться українською історією.

Запрошуємо всіх ознайомитися з цікавою виставкою до читальної зали №2.

Метою «Display – кросингу» є популяризація такого напряму бібліотечно-інформаційної роботи як організація книжкової виставки, акцентування уваги на розробці її дизайну, сприяння професійному спілкуванню та обміну досвідом з даного питання між фахівцями з метою удосконалення виставкової діяльності, пошуку нових ідей та форм.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.