Сьогодні в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка відбулося урочисте відкриття Інституту педагогічної україністики.

Директором Інституту, керівником та організатором проекту став доктор філологічних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України Микола Степаненко.

Заступник директора, автор ідеї та концепції – головний науковий співробітник, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України Алла Бойко.

За її словами, ідея створення Інституту педагогічної україністики в Полтавському педуніверситеті пов’язана з великою кількістю видатних особистостей, філософів, просвітників і письменників, які працювали і творили саме на Полтавщині.

Інститут проводитиме наукову і дослідницьку роботу, інтегруватиме новітні досягнення в освітній простір. Зокрема, його методологічні положення передбачають поєднання досягнень видатних діячів української культури та утвердження україністики у співвідношенні зі збереженням національних традицій та європеїзацією українського народознавства.

Бібліотека підготувала книжкову виставку "Пізнай у собі Людину", на якій було представлено видатних особистостей, філософів, просвітників і письменників, які працювали і творили саме на Полтавщині.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.