Сьогодні в Полтавському національному педагогічному університеті проходить науково-практичний семінар з реалізації міжнародного освітнього проекту зі створення Першої української DAISY-бібліотеки для користувачів з глибокими ураженнями органів зору.

Проводять семінар фахівці Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка», що займаються впровадженням в Україні іноватики у сфері освіти і культури, а також вчитель початкових класів Великолюбінської ЗОШ, яка протягом 4-х років поспіль навчає в інклюзивному класі тотально незрячу дитину.

До семінару бібліотека підготувала книжкову виставку "Інклюзія - вимога часу".

Довідково:

На території України розпочато реалізацію міжнародного проекту, покликаного створити Першу українську DAISY-бібліотеку – бібліотеку абсолютно нового формату для користувачів з глибоким ураженням органів зору. Метою міжнародного проекту є презентація інноваційних технологій, спрямованих на адаптацію літератури для незрячих учнів і студентів. Це дозволить компенсувати брак рельєфно-крапкових книг для інвалідів по зору і забезпечить доступ до друкованої інформації шляхом використання альтернативного формату. Реалізація проекту дієво сприятиме інклюзивному навчанню, професійній орієнтації учнів з особливими освітніми потребами та інтеграції молоді в суспільстві в цілому.

З метою створення широкої мережі подібних бібліотечних утворень на теренах України, Львівський осередок ВГО «Українська спілка інвалідів - УСІ» має намір озвучити переваги DAISY- бібліотеки у спосіб проведення науково-практичних семінарів.

Заходи відбуваються за підтримки «Stefi Academy» (Швеція), Міністерства культури та Міністерства освіти і науки України, парламентського Комітету з питань науки і освіти, Національного університету «Львівська політехніка».


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.