Сьогодні в літературно-меморіальному музеї Панаса Мирного відкрилася художня виставка нашого колеги Данільченка Юрія Дмитровича під назвою «Вириваючись з Tenet».

Так Юрій Дмитрович розповідає про себе та про виставку:

"Я, Данільченко Юрій Дмитрович, 1968 р. н.

У 1989 р. закінчив Харківський державний інститут культури, за фахом бібліотекар. На даний час працюю в бібліотеці ПНПУ імені В.Г. Короленка.

Малювати почав з лютого 2013 р. Поштовхом до творчості стало захворювання на катаракту, але відкриття себе у якості художника надало життю нових відтінків. У грудні 2014р. брав участь у виставці Полтавської міської асоціації інвалідів- спинальників «ОРТІС», яка проходила у Полтавській обласній науковій бібліотеці імені Котляревського, із доробком «Перші підсумки».

Своїй першій виставці, яка відбулася у травні 2015р., дав назву «У пошуках ікони», тобто, образу (грец. είκόνα — малюнок, образ, зображення), точніше, образу конкретної душі, конкретної особистості.

«Вириваючись з Tenet» - це запрошення до роздумів про те, що заважає і про тих, хто допомагає нам жити, хто сам розривав пута зовнішніх і внутрішніх тенет, а отже є прикладом для нас.

Не випадково окрема невеличка експозиція присвячена творчості Тамари Григоріївни Пряхіної, людини великого серця і мужності. Хвороба прикувала її до ліжка, але не змогла загасити жагу до життя. Поетеса, художник, ерудит, ця жінка знаходила час для складання цікавих кросвордів та розв'язання шахових композицій. При цьому вона ще підтримувала та надихала оптимізмом інших. Тамара Григоріївна не була членом жодної творчої спілки, але, мабуть, не мала в цьому ніякої потреби. Кілька картин та доробок поезій, що збереглися в мене дають уявлення про дар цієї світлої людини.

Дружба з олівцем стала джерелом мого оптимізму і ліками від хвороб - душевних і тілесних. Хотілося б, щоб так було і надалі."

Юрій Дмитрович дуже світла людина, він незважаючи ні на що дарує радість і тепло оточуючим за допомогою своєї творчості.

Бажаємо Юрію Дмитровичу  прихильності муз і натхнення у мистецтві, щоб і надалі ви примножували творчі здобутки! Удачі вам та задоволення від своєї роботі! Адже талант - це поклик душі, і тому його потрібно берегти! А всіх бажаючих запрошуємо відвідати виставку дивовижних робіт.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.