День усиновлення - це свято, яке щороку припадає на 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Враховуючи суспільну значимість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, усиновлення в нинішніх реаліях є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї, як однієї з головних основ моральності сус-пільства, прикладом громадянського подвигу, взірцем християнського милосердя і любові до ближнього.

Усиновлення - це важливий та відповідальний крок, який потребує християнських чеснот - віри, надії, любові та мудрості.

День усиновлення був заснований третім президентом України Віктором Андрійовичем Ющенком. Завдання свята — звернути увагу жителів України на суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також сприяти підтримці і розвитку національного усиновлення. Про заснування свята було оголошено на Всеукраїнському форумі усиновлювачів, що відбувався 27 листопада 2008 року в Києві.

Це свято присвячено всім людям, які вирішили прийняти в свої сім’ї дітей, які втратили свої сім’ї за різних обставин, подарувати їм свою турботу і любов.

Запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Право на щастя".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.