Археологію вважають прикладною наукою, яка вивчає традиції і коріння, основи ремесла, житло і культуру. Тобто все, що представляє собою цивілізація. Завдяки археологам ми маємо можливість вивчати речові джерела, розкриваючи для сучасного світу нові знання з області минулого.

В Україні завжди шанували історію, віддаючи належне таким фахівцям, як археологи. Саме тому в 2008 році було прийнято рішення відзначати це професійне свято на державному рівні. Адже збереження культурної спадщини відіграє велику роль не тільки в сьогоденні, але і в майбутньому.

І в холод і в спеку археологи завжди в дорозі. Їх експедиції мають під собою наукову мету: дослідження пам'яток минулого. Професія археологів - одна з найромантичніших і загадкових. А ще вона завжди пов'язана з фактами, з якими, на відміну від письмових джерел, не посперечаєшся.

Знахідки археологів знаходяться в музеях та в приватних колекціях, представляючи високу історичну та культурну цінність. Протягом сотні років було проведено безліч археологічних розвідок, в ході яких здійснювалися розкопки, розкриваючи нову суть конкретної історичної епохи.

Багатьох археологів цей святковий день застане в подорожах, на розкопках якогось поселення. І це факт, оскільки археолог знаходиться в пошуку нових досліджень, завдяки яким ми можемо дізнаватися те, що було приховано століттями.

Запрошуємо д наукового абонементу переглянути книжкову виставку "Дослідники загадкової минувшини".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.