Український День сім'ї відносно молоде свято і став відзначатися з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят" був підписано 30 грудня 2011 року.

Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.Сім'я являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов'язані між собою не тільки спільністю побуту, а й взаємної моральної відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, напевно і пішло знамените вираз: сім'я - осередок суспільства . Звичайно ж, родина належить до найважливіших суспільних і державним цінностям. Деякі наукові теорії стверджують, що саме форма сім'ї могла протягом багатьох століть визначати загальний напрямок еволюції основоположних макросоціальних систем.

Для дітей сім'я - це своєрідне середовище, в якій у дитини складаються умови його психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку.

Для дорослої людини вона є джерелом реалізації цілого ряду його потреб.

В міжнародному співтоваристві День сім'ї заснований Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році і відзначається 15 травня.

Запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Щаслива родина – щаслива дитина".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.