Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який щороку 5 червня звертає увагу людей на проблеми екології, проводиться під егідою Організації Об'єднаних Націй. Головна мета свята — стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

Свято відзначається з 1972 року. Тоді вперше було заявлено на весь світ про серйозні проблеми навколишнього середовища. Учасники історичної Стокгольмської конференції вирішили заснувати це свято щоб сприяти просуванню ідеї бережливого ставлення до природи.

В ООН стверджують, що лише міжнародне співробітництво може гарантувати подальший безпечний розвиток планети. Важливо також реалізовувати ці ідеї локально, щоб кожналюдина посадила дерево, взяла участь у прибиранні території, змогла усвідомити всю важливість охорони навколишнього світу.

Заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться в більшості країн світу як на державному рівні, так і на рівні невеликих колективів, шкіл, дворів, кварталів.

Запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Дихає природа нашими гріхами".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.