Ти- ЖІНКА! Значить дуже ніжна!

Ти гармонійна, дивна і п'янка,

Ти дуже вишукана, дивовижна,

Для когось в світі ти одна така!

Ти- ЖІНКА! Значить духом сильна,

Ти знаєш, чого хочеш від життя,

Водночас і проста, і дуже стильна,

І загадкова, як саме буття...

Ти- ЖІНКА! Значить ти- кохана!

Хоч раз в житті ти відчувала це.

Для когось ти- найкраща і жадана,

Для когось лик святий - твоє лице...

Ти- ЖІНКА! Пам'ятай це всюди!

І як би там не склалось майбуття,

А справжня ЖІНКА завжди в шані буде,

Бо ЖІНКА- це і є творець життя!..

Любов Ігнатова

8 Березня — Міжнародний жіночий день. Він збігається з початком весни. У наш час його відзначають як свято дівчат, жінок, свято матерів. А започатковане воно було в 1910 р. на ІІ Міжнародній конференції жінок-соціалісток у Копенгагені на пропозицію Клари Цеткін. Його було вирішено проводити щорічно як день солідарності жінок усіх країн у боротьбі за свої права.

Цей день визнається Організацією Об’єднаних Націй, в багатьох країнах світу його встановлено державним святом.

8 березня є офіційним вихідним днем в Азербайджані, Анголі, Білорусі, Буркіна-Фасо, В’єтнамі, Грузії, КНДР, Казахстані, Камбоджі, Киргизстані, Китаї, Конго, Лаосі, Македонії, Молдові, Монголії, Непалі, Таджикистані, Туркменістані, Росії, Уганді, Україні.

Жінка - джерело ніжності й любові, надії та милосердя, наснаги й оптимізму, берегиня родинного вогнища, гордість сьогодення та яскравий взірець для наслідування прийдешнім поколінням. «В тобі одній люблю я безліч жінок, дівчаток і бабусь. Числа твоїх облич і масок я, наче космосу, боюсь. Боюсь одкинути завісу над безміром твого єства. Люблю я тайну поєднання в тобі - людини й божества», - захоплюється Дмитро Павличко.

Нехай доля дарує Вам, дорогі жінки й бабусі, любі дівчата й дівчатка, успіх і радість, а сімейний затишок, любов і турбота рідних людей стануть Вашою надійною опорою! Зичимо здоров'я дзвінкої криниці, хліба запашного з української пшениці, рум'янців від калини, щоб були Ви щасливі кожної днини. Хай Вам сонечко сяє привітно, квіти всміхаються рясно, а дні й роки хай будуть щасливі й прекрасні!

А з нагоди свята біблівотекою підготовлено книжкові виставки:

  • читальна зала №3 "Жінки і математика";
  • читальна зала №4 "І створив Бог жінку".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.