Чарльз Роберт Дарвін ( англ. Charles Robert Darwin ; 12 лютого 1809 - 19 квітня 1882) - англійська натураліст і мандрівник, одним з перших усвідомив та наочно продемонстрував, що всі види живих організмів еволюціонують у часі від спільних предків. У своїй теорії, перший розгорнутий виклад якої було опубліковано в 1859 в книзі " Походження видів "(повна назва:" Походження видів шляхом природного відбору, або збереження порід в боротьбі за життя "), основною рушійною силою еволюції Дарвін назвав природний відбір і невизначену мінливість.

Існування еволюції було визнано більшістю вчених ще за життя Дарвіна, в той час як його теорія природного відбору як основне пояснення еволюції стала загальновизнаною лише в 30-х роках XX-го століття.

Ідеї ​​та відкриття Дарвіна в переробленому вигляді формують фундамент сучасної синтетичної теорії еволюції і складають основу біології, як забезпечити логічне пояснення біорізноманіття. Ортодоксальні послідовники вчення Дарвіна розвивають напрямок еволюційної думки, що носить його ім'я ( дарвінізм).

Запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Геніальний природознавець (Чарльз Дарвін)".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.