Сьогодні у Полтавському національному педагогічному університеті відбулася дуже цікава і захоплююча зустріч з Іваном Малковичем.

Ця людина завжди виділяється на тлі інших діячів у сучасному літературному процесі. Зазвичай більшість письменників і видавців скаржаться на те, що пересічні українці книг не купують, мало читають, і взагалі займатися літературою в нашій країні — це справа божевільних ентузіастів.

Але Іван Малкович уже понад 20 років доводить, що українська книга може (і має) бути успішною. Так, романи про Гаррі Поттера у перекладі Віктора Морозова і з ілюстраціями В’ячеслава Єрка (котрі вважаються найкращими в світі) кожного року видаються додатковими тиражами. Роман Ліни Костенко «Записки українського самашедшого» став бестселером, а саме видавництво є одним з найуспішніших, і права на його книжки придбали 19 країн.

Сам же Малкович у 2004, 2008 та 2009 роках входив до «Топ-100 найвпливовіших людей України» щорічного рейтингу журналу «Кореспондент».

Окрім досягнень у видавничій царині ця людина є дуже сильним поетом-вісімдесятником. У 2010 році світ побачила книжка вибраного Малковича (вибрані вірші, переклади, есеї, інтерв'ю) "Все поруч", яка стала одним із переможців книжкового конкурсу львівського Форуму видавців-2010.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.