Володимир Галактіонович Короленко (*15 (27) липня 1853, Житомир — †25 грудня 1921) — російський та український письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч.

Письменник яскравого таланту, Володимир Галактіонович Короленко увійшов в історію літератури як автор численних повістей і оповідань, художніх нарисів, чотиритомної „Історії мого сучасника”, як критик і публіцист.

Деякі твори Володимира Галактіоновича Короленка можна поставити поряд з найвизначнішими досягненнями світової літератури. Його творчість, позначена рисами глибокої самобутності, складає своєрідним літописом цілої епохи російської та української дійсності. Повісті, оповідання та нариси Короленка реалістично зображують ті сторони народного життя, які до нього в літературі ніхто не описував.

Громадська і літературна діяльність Володимира Галактіоновича Короленка відзначена високим громадянським пафосом, безмежною любов'ю до батьківщини.

З нагоди 160-річчя від дня народження Володимира Галактіоновича Короленка абонемент наукової літератури підготував виставку "Короленко знайомий і незнайомий".

Інформаційно-бібліографічний відділ підготував тематичний список "Тут Короленко — як народу совість".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.