Бібліотека імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка поповнилася новими цікавими виданнями, які подарував Благодійний фонд «Спадок Гетьманщини».

Благодійний фонд «Спадок Гетьманщини» започаткував окрему серію видань «Спадок Гетьманщини. Конотопщина козацька», що має на меті пошук, дослідження та публікацію архівних документів з історії цього краю часів козаччини. Доба Гетьманщини обрана не випадково. Козацька держава за культурним розвитком стояла на одному рівні з найбільш розвиненими європейськими країнами, а козаки як військова шляхта отримували освіту як у вітчизняній Києво-Могилянській академії, так і за кордоном. Це один із найважливіших і водночас найважчих періодів в історії нашого народу.

Актуальність видання окремої серії книг з історії Конотопської сотні Ніжинського полку полягає у відродженні та збереженні історичної пам’яті про Гетьманщину загалом. Сотенний Конотоп середини XVIII ст. – самобутній приклад козацького міста доби Гетьманщини, одна з яскравих сторінок героїчної історії України.

Тож впевнені, що ці значні за обсягом праці, красиві за зовнішнім і внутрішнім оформленням та цінні за своїм наповненням будуть цікавими широкому колу читачів та стануть основою нових якісних наукових студій і розвідок.

Висловлюємо щиру вдячність Благодійному фонду «Спадок Гетьманщини» за подаровані цінні видання, не маємо жодний сумнівів, що вони будуть активно використовуватися в освітньо-науковій діяльності університету, а також краєзнавцями та всіма зацікавленими історичним минулим українського народу.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.