2 вересня розпочнеться Національний тиждень читання нонфіку і триватиме до 8 вересня. Тиждень читання нонфіку в Україні відбудеться вперше, тому що цьогоріч Український інститут книги (УІК) вирішив розділити вже традиційну акцію на тематичні тижні. Першим таким тижнем був Національний тиждень читання поезії, другий — Національний тиждень читання нонфіку.

Гасло тижня нонфіку — «З історії незакінченої війни». Це слова Юрія Шевельова — мовознавця, літературного критика, автора мемуарів про українське ХХ століття. Її обрали задля того, щоб сфокусуватися цього тижня на книгах саме історичної тематики та на нових виданнях, що з’являються на полицях українських книгарень та бібліотек, попри війну.

Спеціально до Національного тижня читання організатори створили каталог «Український нонфік | 2023-2024», де зібрали понад 300 назв нових українських нонфікш-видань. Каталог поділений на такі категорії: історія, російсько-українська війна, гуманітарні й суспільно-політичні науки, мистецтво і культура, наука, психологія і саморозвиток, хобі, бізнес. Завантажити каталог можна за посиланням.

Організатори також запрошують долучитися до національного тижня читання нонфіку: персонально, родиною чи командою. Для цього варто ділитися своїми порадами нонфікшн літератури, використовуючи хештеги: #ЧитайНонфік #тижденьчитання2024.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.