Книжковий фонд бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха Полтавського національного університету імені В. Г. Короленка поповнився виданнями, що стануть у пригоді всім небайдужим до живої української мови.

Першим придбаним виданням є посібник знаного мовознавця Харківської лінгвістичної школи Миколи Зубкова «Норми й культура української мови», у якому автор пише про головні правописні норми та правила, морфеміку й морфологію. Посібник осягає основи культури спілкування, види й жанри публічних виступів тощо.

Другий придбаний виданок – Тарас Шевченко «Відроджений “Кобзар”». Пропонована книга знайомить читачів з якнайповнішим, нецензурованим і пророчим поетичним спадком Шевченка. Збірку базовано на унікальному, того часу повному виданню «Кобзара», що побачив світ у 20-х роках минулого сторіччя в Німеччині за редакції Василя Сімовича. «Відроджений “Кобзар”» став можливим завдяки майже десятирічній праці упорядкувальника Миколи Зубкова.

Обидві, придбані, книги містять дарчі написи. У яких Микола Зубков висловлює побажання процвітання нашої української мови та ретельного вивчення оригінальних творів Тараса Шевченка. Ознайомитися з цими виданнями запрошує бібліотека усіх зацікавлених та небайдужих до українського слова.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.