Неможливо прожити хоч би день, не використовуючи слова рідної чи іноземної мови. І це не тільки спілкування з оточуючими, читання книг чи написання листів — мова перш за все необхідна нам для формування думок.

Існує ціла наука про правильну й красиву мову, знання її правил, дослідження історії й визначення тенденцій розвитку, яка називається філологією. Філологи — це начитані й освічені люди, які допомагають зберегти мовний і літературний спадок людства, вміють надати словам вишуканої форми, співставної з великими творіннями скульптури чи живопису. Своє професійне свято – День філолога, ці фахівці відзначають 25 травня.

Попередницею науки філології вважається риторика, яка з'явилася в Стародавній Греції. Першим філологом називають давньогрецького філософа Ератосфена. У Російську імперію і Україну науку про словесність почали називати філологією в 19 столітті. Відзначати День філолога у світі почали наприкінці 80-х - початку 90-х років, а пізніше він також став популярним в Україні.

До свята співробітники бібліотеки підготували книжкову виставку "Філологія - любов до знань".

Філологи - це не просто знавці мови, це чарівники, які вміють творити зі слів цілі світи. Дякуємо за вашу невтомну працю, за те, що ви робите нашу мову живою, мелодійною й виразною. З Днем філолога! Бажаю вам міцного здоров'я, невичерпної енергії, успіхів у всіх починаннях та нових мовних вершин!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.