Фонд бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха поповнився ще одним цінним виданням – збірником наукових праць «Не розминутися з читачем», присвяченим пам’яті члена-кореспондента НАН України, доктора філологічних наук Григорія Матвійовича Сивоконя (1931–2014). Книга видана Інститутом літератури ім. Т. Г. Шевченка й передана в бібліотеку племінником науковця Олексієм Олексійовичем Согоконем.

Збірник «Не розминутися з читачем» уміщує статті з літературної історії, теорії та критики, проблем перекладознавства і текстології, а також спогади про вченого й бібліографію його наукового доробку. Книга стане в нагоді науковцям, аспірантам, студентам і зацікавить широке коло читачів, яким небайдужі питання українського літературознавства та його історії.

Видання стане чудовим доповненням колекції Григорія Сивоконя, яку в 2015 році університетській бібліотеці передав, згідно із заповітом науковця, його племінник. Колекція заслуженого діяча науки і техніки України налічує більше 2,5 тисяч примірників цінних і рідкісних видань на різну тематику, чимало з яких мають дарчі написи авторів. Ознайомитися з повним переліком книг і часописів колекції Григорія Матвійовича можна в електронному каталозі бібліотеки у розділі «Колекції».

Колектив наукової бібліотеки щиро вдячний Олексію Согоконю за подарований збірник стане важливою частиною фонду та сприятиме освітньому процесу, відродженню культури й духовному зростанню читачів.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.