Навколишнє середовище, яке ще називають довкіллям, є основою нашого життя. Ліси, річки, ґрунти — все це забезпечує нас чистим повітрям, питною водою, здоровими продуктами харчування. Проте в своїй діяльності ми зазвичай нехтуємо інтересами довкілля, і це призводить до того, що воно стає все більш забрудненим і виснаженим. Щоб спонукати людей до розуміння екологічних проблем та залучити до активних дій щодо збереження природи, в Україні щороку в третю суботу квітня відзначається День навколишнього середовища, або День довкілля. Ця подія відзначається конкретними заходами — висадженням дерев, прибиранням сміття, очищенням водойм та іншими корисними справами.

У 2024 році Український День навколишнього середовища (День довкілля) відзначається 20 квітня.

Наразі ворог позбавив нас можливості проводити природоорієнтовані заходи так активно як це робили та планували раніше, але кожен може зробити свій внесок в збереженні природи та покращенні екологічної ситуації на нашій планеті.

Перші кроки досить прості:

– відмовитися від поліетиленових пакетів;

– відмовитися від одноразових пляшок та посуду;

– бути енергоефективними у побуті;

– обирати найбільш екологічній транспорт;

– економити воду – оберігати рідні водойми;

– купувати менше, аналізуючи свої потреби, та не викидати – використовувати продукти раціонально і, за можливості, допомагати тим хто наразі знаходиться у скрутному становищі;

– сортувати сміття і віддавати на переробку.

Захистимо свою планету разом!

Запрошуємо до бібліотеки переглянути книжкову виставку "Довкілля - наш спільний дім".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.