Вільям Шекспір ​​- найвідоміший англійський автор епохи Відродження, ім'я якого відомо далеко за межами Англії. Купити книги Вільяма Шекспіра можна в будь-якому куточку планети. Їх видають багатомільйонними тиражами, на них посилаються, їх цитують. За мотивами книг знято безліч фільмів. Творчість Вільяма Шекспіра ніколи не вийде з моди, тому що підняті в ньому теми любові і ревнощів, дружби і зради, благородства і підлості, влади і смиренності актуальні завжди. Люди змінюються, але їх сутність залишається незмінною, а значить, драматургу все ще є що сказати читачеві.

Незважаючи на всесвітню славу, про письменника на диво мало відомо. Навіть саме існування драматурга і поета на ім'я Вільям Шекспір ​​ставиться під сумнів. З XVIII століття не вщухають суперечки, чи була людина з цим ім'ям автором приписуваних йому книг або під цим псевдонімом ховався інший письменник. Число претендентів на це звання вже перевищило 70, але встановити істину, мабуть, не вдасться ніколи.

У літературному доробку письменника виділяють три етапи: ранній (оптимістичний), який припадає на кінець XVI століття, середній (трагічний), що тривав з 1601 по 1607 роки, і пізній (романтичний), який тривав до 1612 року.

Книги раннього етапу - комедії ( «Приборкання норовливої», «Сон літньої ночі», «Багато галасу даремно» та інші) і історичні хроніки. Тоді ж з'явилася знаменита трагедія «Ромео і Джульєтта».

За відгуками про книги Вільяма Шекспіра, кращі творіння письменник створив у другій період. Серед них трагедії «Гамлет», «Отелло», «Король Лір», «Макбет».

У романтичний період світ побачили книги «Цімбелін», «Зимова казка» і «Буря».

Запрошуємо до бібліотеки переглянути книжкову виставку "Творчий шлях Вільяма Шекспіра".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.