1 квітня у бібліотеці імені М. А. Жовтобрюха для учнів 9-го класу Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради проведено бібліографічний огляд сучасної української літератури, який став доповненням до лекції-діалогу завідувачки кафедри української літератури, доцентки Віри Мелешко «Провідні тенденції сучасного українського літературного процесу».

Любов Андрух, завідувачка сектору культурно-просвітницької роботи відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи бібліотеки, підготувала тематичну книжково-ілюстративну і віртуальну виставки та здійснила бібліографічний огляд пропонованих видань.

Школярі довідались імена сучасних українських і полтавських авторів, талант яких розкрився у воєнній прозі та поезії: В. Запека, Н. Гринь, С. Лойко, А. Сова та інші. Цікавою була добірка книг полтавських майстрів поетичного слова: Ю. Стиркіної, М. Бойко, О. Лук’яненка, Л. Овдієнко, В. Мирного. Актуальною стала інформація про книги українських авторів С. Талан, Д. Гнатко, Н. Гурницької, В. Лиса та інших у художньому жанрі: про стосунки між чоловіком і жінкою, дружбу, подолання життєвих труднощів.

Також Любов Андрух ознайомила учнів із часописами, що висвітлюють сучасний літературний процес в Україні, зосередивши увагу на художньо-літературному альманасі «Рідний край» Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Ознайомитися з тематичними добірками книг віртуальної виставки «Провідні тенденції сучасного українського літературного процесу» можна за QR-кодом.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.