21 березня працівники бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха у складі робочої групи університету долучилися до відзначення Міжнародного дня Навруз, організованого діаспорою азербайджанців Полтавщини у Палаці дозвілля «Листопад».

Бібліотека запропонувала увазі учасників заходу книжкову виставку «Наукові та творчі здобутки науково-педагогічних працівників університету імені В. Г. Короленка», що висвітлює вагомий внесок академічної спільноти вишу в розвиток вітчизняної науки і представляє різногалузеві праці й дослідження викладачів університету.

Виставку підготували Ірина Швидун, завідувачка сектору рідкісних видань та неопублікованих документів відділу обслуговування науковою та навчальною літературою і Світлана Тіткова, завідувачка сектору абонементів наукової та навчальної літератури та презентували її разом із Любов’ю Андрух, завідувачкою сектору культурно-просвітницької роботи відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи і Наталією Канюкою, провідною бібліотекаркою відділу обслуговування науковою та навчальною літературою.

Довідково

2010 року ООН проголосила Міжнародний день Навруз, який відзначається щорічно під час весняного рівнодення та спрямований на просування цінностей миру й солідарності між поколіннями і в сім'ї, а також примирення і добросусідства, сприяння збереження культурного розмаїття і зміцненню дружби між народами й різними громадами. Навруз закликає до гармонії з природою та поважного ставлення до неї, усвідомлення нерозривного зв'язку між творчою працею і природними циклами оновлення планети. Нині понад 300 мільйонів людей на планеті святкують Навруз – «нове життя», – зустрічаючи прихід весни і слідуючи традиціям пращурів.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.