Юрій Мушкетик визнаний одним з найпопулярніших авторів в сучасній прозі та літературі. Це обґрунтовано тим, що за останні тридцять років своєї діяльності, він зміг написати більше романів, поем, творів і п'єс. Здобув премії Островського і Шевченка, що говорить про популярність і високу моральність автора.

Народився автор 21 березня 1929 року на Чернігівщині. Батьки були простими: батько - учитель, мати - директор Колгоспу, але ще тоді Юрій відчув усі притирання життя. Дитинство Юрія Мушкетика було перервано, як і у всіх дітей, війною. Тоді хлопчик багато настраждався і багато побачив. Ці разючі до сліз враження ляжуть в основу багатьох його романів і творів.

У 1953 році Мушкетик закінчує університет, але ще впродовж трьох років вивчає українську мову і літературу в Київському університеті.

Перша можливість висловитися була зроблена з його твором "Семен Палій". І з того моменту його твори почали видавати на інших мовах і в інших журналах в різних країнах. Потім він напише всім відому роботу "Гайдамаки".

На його твори вплинула його постійна робота редактором журналу "Дніпро". Всі його твори були як критика на сучасну владу, на політику. Він так само багато книг написав на тематику війни, яка спотворила його щасливе дитинство. У його книгах безмірна кількість злоби на уряд, жалю до звичайних людей, співпереживань до подій. Твори Мушкетика отримали безліч відгуків від читачів і критичних рецензій.

Запрошуємо до бібліотеки переглянути книжкову виставку.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.