8 березня факультет української філології спільно з бібліотекою імені М. А. Жовтобрюха організували й провели урочистий захід з нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Учасниками заходу стали студенти й викладачі факультету, працівники університетської книгозбірні та всі, хто бажав вшанувати пам’ять Великого Кобзаря.

Валентина Орєхова, директор бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха, презентувала присутнім книжково-ілюстративну виставку «На струнах Кобзаревої душі», яку підготувала Ірина Швидун, завідувачка сектору рідкісних видань та неопублікованих документів відділу обслуговування науковою та навчальною літературою.

Валентина Володимирівна наголосила, що фонд наукової бібліотеки має велике зібрання творів Шевченка, зокрема цінне зібрання Шевченкіани з колекції полтавського дослідника і краєзнавця Петра Ротача. Також директор представила учасникам раритетні й унікальні видання Шевченка та запросила до більш детального ознайомлення з ними у читальному залі бібліотеки.

Віра Мелешко, завідувачка кафедри української літератури, розповіла присутнім, чому Тараса Шевченка вважають пророком українського народу та чому його твори не втратили актуальні сьогодні. Віра Анатоліївна зачитала своє есе про Шевченка, в якому вона осмислює внесок поета у визвольну боротьбу нашого народу й розвиток української ідеї.

Оксана Кирильчук, деканка факультету української філології та журналістики, наголосила на виключній ролі Шевченка в історії України, адже своїм життям і творами він надихав українських патріотів на боротьбу за правду, свободу й майбутнє нашої країни.

Завершився захід спільним декламуванням «Заповіту» Тараса Шевченка і гаслом «Україна – понад усе!», який гучно пролунав у стінах університету.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.