До 210-річчя від дня народження видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча Тараса Шевченка у бібліотеці імені М. А. Жовтобрюха для студентів 1-го і 4-го курсів факультету української філології та журналістики проведено бібліотечну бесіду «Шляхами великої долі» й представлено книжково-ілюстративну виставку «На струнах Кобзаревої душі».

Книжково-ілюстративну виставку, що також включала цінні та рідкісні видання Шевченка, підготувала Ірина Швидун, завідувачка сектору рідкісних видань та неопублікованих документів відділу обслуговування науковою та навчальною літературою. Тематичну бесіду провела Світлана Тіткова, завідувачка сектору абонементів наукової та навчальної літератури відділу обслуговування науковою та навчальною літературою. Студенти ознайомились із інформацією про унікальні видання творів Шевченка, історією їх публікації та появи у фонді наукової бібліотеки.

Світлана Педченко, доцентка кафедри української мови, в ході бесіди розповіла студентам цікаві факти про особистість Тараса Шевченка й зосередила увагу на мові його творів, зокрема іноземних перекладах, представлених на книжково-ілюстративній виставці. Присутні переглянули сторінки рідкісних видань Кобзаря, обговорили їх графічне оформлення та змогли поставити бібліотекарю питання щодо запропонованих на огляд книг.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.