20 лютого для студентів факультету технологій та дизайну було проведено годину-реквієм «Не серед нас, та разом з нами. В серцях, у пам'яті, в думках…» до Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні. На жаль, у зв’язку з оголошенням повітряної тривоги захід довелося проводити в укритті.

Любов Андрух, завідувачка сектору культурно-просвітницької роботи відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи бібліотеки, нагадала присутнім хронологію подій на Майдані – від початку мирного мітингу на головній площі країни до кривавих розстрілів беззбройних активістів. Студенти переглянули тематичні відеосюжети, які допомогли оживити в пам’яті одні з вирішальних подій в історії України.

Згадали й земляків, які не лишились осторонь, віддавши життя за честь, волю, цивілізоване майбутнє нашого народу й ввійшли в історію як Герої Небесної сотні: Ігоря Сердюка і Андрія Черненка. Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх українських янголів, які загинули за правду й незалежність України. Щемкі емоції в присутніх викликав вірш Людмили Максимлюк «Їх вже зустріли небеса», який ведуча продекламувала в заключному слові.

Крім того, студенти мали змогу ознайомитися з літературою про події на Майдані й життєписами Героїв Небесної сотні, що були представлені на книжково-ілюстративній виставці «Майдан: сторінка живої історії», яка експонувалася в читальному залі № 2.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.