У рамках акції «Найкращий подарунок для університетської бібліотеки – книга», проведеної бібліотекою імені М. А. Жовтобрюха з нагоди Міжнародного дня дарування книжок, викладачі Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка передали у фонд книгозбірні літературу з особистих бібліотек.

Віра Мелешко, завідувачка кафедри української літератури, кандидатка філологічних наук, доцентка, подарувала книгу українського літературознавця Івана Дзюби «Чорний романтик Сергій Жадан». Ця книжка – своєрідна зустріч двох поколінь українських літераторів. Дослідження Івана Дзюби присвячене творчості найрезонанснішого українського письменника-сучасника, одного з кумирів нинішньої молоді Сергія Жадана.

Тетяна Дзюба, кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри кризової психології, подарувала університетській бібліотеці книги історичної тематики. Довідкове видання Василя Лазаровича «Україна в боротьбі за державність» переносить читача у минуле України, коли її територію заселяли слов’янські племена – предки сучасних українців. У стислій формі дослідник розповідає про їх побут, звичаї, культуру та події, які відбувались на тлі розбудови Давньоруської держави. Збірник художньо-документальних нарисів Олександра Скрипника «Український слід у розвідці» знайомить читача з українцями незвичайної долі й унікальної професії – розвідників, які в різні часи виконували важливі завдання за кордоном, лишивши вагомий слід в історії. Події роману Галини Марчук «Борозною любові» починаються в 30-х роках ХХ ст. і тривають до сьогодні, висвітлюючи долі кількох поколінь однієї української родини, що опинилася в епіцентрі найстрашніших подій нашої історії.

Висловлюємо щиру вдячність дарувальникам за вагомий внесок у розширення фонду бібліотеки, адже подаровані книги неодмінно знайдуть свого читача і посприяють утвердженню національної свідомості.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.