9 лютого в бібліотеку імені М. А. Жовтобрюха завітав полтавський письменник, фотограф і захисник України Віталій Запека, автор книг тематику «Цуцик», «Герої, херої та не дуже», «Абсурд», «Бабах на всю голову» та казкової дилогії для дітей про пригоди чотирирічної вигадниці Полінки.

Учасниками творчої зустрічі стали учні Полтавської ЗОШ І-ІІІ ст. № 20 імені Бориса Серги, працівники бібліотеки, студенти й викладачі університету, поціновувачі творчості автора та всі, хто просто бажав поспілкуватися з талановитою й цікавою особистістю.

Присутніх привітала Валентина Орєхова, директор наукової бібліотеки, висловивши вдячність Віталію Леонідовичу за викроєний у період відпустки час на зустріч із читачами, вагомий внесок у розвиток української літератури й культури, відстоювання нашої незалежності на полі бою та висвітлення правдивої картини нинішніх реалій.

Модераторка заходу, завідувачка сектору культурно-просвітницької роботи відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи Любов Андрух, коротко ознайомила учасників із життєписом автора, розповіла про історію його співпраці з університетом і бібліотекою зокрема, запропонувала через гру «Факт чи фейк» вгадати, які озвучені твердження з біографії Віталія Запеки відповідають дійсності.

Гості спілкувалися з письменником, ставили йому запитання про життя і творчість. Зокрема Віра Мелешко, завідувачка кафедри української літератури, кандидатка філологічних наук, доцентка, поставила автору цікаві питання щодо письменницької праці й методів, які допомагають йому створювати привабливі тексти й оригінальні заголовки.

Віталій Леонідович розповів про свою літературну діяльність і будні захисника України, поділився досвідом письменницької роботи в умовах війни. Насиченим був огляд творів, здійснений автором, завдяки якому читачі дізналися багато цікавих фактів про книги Віталія Запеки. Потішив учасників і анонс нової книги автора, що має побачити світ за кілька місяців.

На знак подяки за душевне спілкування, захист від ворога і сприяння розвитку думаючого суспільства учні Полтавської ЗОШ І-ІІІ ст. № 20 імені Бориса Серги подарували письменникові дарунок. По закінченні заходу всі бажальники могли придбати книги Віталія Запеки з його автографом і сувенірний одяг, розроблений за дизайном письменника, а також сфотографуватися на згадку.

Творча зустріч із Віталієм Запекою залишила в серцях її учасників тепло й радість від спілкування та заохотила до прочитання його книг і творів інших сучасних українських авторів. Щиро вдячні автору за створення позитивної атмосфери, змістовні теми для обговорень і подарований гарний настрій. Зичимо пану Віталію творчої наснаги й нових звершень на літературній ниві, сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.