Працівники бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха здійснили підготовку навчально-методичного забезпечення освітніх дисциплін для успішного проходження акредитаційної експертизи за спеціальністю 035.01 Філологія (Українська мова та література) освітньо-професійної програми «Філологія (Українська мова та література)» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти, яка відбудеться 5-7 лютого 2024 року в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка у дистанційному режимі.

Відбір необхідної літератури з електронного каталогу здійснила Світлана Тіткова, завідувачка сектору абонементів наукової та навчальної літератури відділу обслуговування науковою та навчальною літературою. Тематичні книжкові виставки й перегляди літератури підготували Ольга Токміленко, завідувачка сектору наукової бібліографії науково-бібліографічного відділу, Ірина Швидун, завідувачка сектору рідкісних видань та неопублікованих документів відділу обслуговування науковою та навчальною літературою, Ольга Сергієнко, бібліотекарка 1 категорії відділу обслуговування науковою та навчальною літературою, та Світлана Леверя, завідувачка сектору читального залу періодичних видань відділу обслуговування науковою та навчальною літературою.

На допомогу учасникам акредитаційної експертизи книгозбірня пропонує низку цінних посібників з української мови та літератури: «Нариси з етно- та соціолінгвістики», «Старослов’янська мова», «Культура рідної мови», «Історія літературознавства», «Українська література для дітей та юнацтва», «Словотвір і стилістика сучасної української дитячої прози» та багато інших. Окремої уваги варта фундаментальна праця Валерія Шевчука «Муза Роксоланська» у 2-х книгах, присвячена дослідженню історії української літератури XVI-XVIII ст.

Перегляд літератури «Наукові здобутки викладачів університету» презентує дослідження членів академічної спільноти університету гуманітарного спрямування, зокрема мовознавчої та літературознавчої проблематики: монографії, підручники, довідники, словники, збірники статей конференцій.

На книжковій виставці також експонуються довідники й словники з української мови та літератури, які дозволять розширити і поглибити словниковий запас, сприяють розвиткові логічного мислення та прискорюють процес тлумачення необхідних понять. Крім того, представлено добірку фахової періодики, альманахів, збірників матеріалів конференцій: «Зарубіжна література в школах України», «Вища школа», «Українська мова і література в школі», «Етнос і культура», «Дивослово», «Українське слово і сучасність», «Мова і культура», «Рідний край» тощо.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.