1 лютого кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри кризової психології факультету психології і соціальної роботи Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Олена Рибалка провела для працівників бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха лекцію «Значення здоров’я для повноцінного життя і професійного зростання». Лекція відбулася у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської «Ти як?».

Лекторка дала визначення поняттю здоров’я та пояснила ключові аспекти, що формують здоров’я людини, і фундаментальні процеси, які впливають на його стан. Олена Рибалка акцентувала увагу на фактори, що негативно впливають на здоров’я і загальне самопочуття людини. Важливою була інформація про користь режиму дня, правильного раціону, загартування й фізичної активності, чого нам особливо бракує в нинішній час із його швидким темпом життя.

Цікавим стало обговорення впливу емоційного стану й факторів довкілля на внутрішні органи людини. Отож присутні погодилися з твердженням, що особливу також увагу варто звертати на морально-психологічну атмосферу й уникати тривалого перебування в забруднених місцях.

Директорка бібліотеки Валентина Орєхова подякувала Олені Рибалці за змістовну й важливу лекцію, яка неодмінно змусить слухачів переглянути власні погляди на питання збереження здоров’я як основу повноцінного життя й професійного розвитку.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.