22 січня, в рамках урочистої презентації факультету української філології та журналістики Полтавського національного університету імені В. Г. Короленка, а також з нагоди відзначення Дня Соборності України, працівники бібліотеки підготували тематичні книжкові виставки.

Своєрідним екскурсом у минуле навчального закладу й зокрема факультету української філології та журналістики стали книжкові виставки «Сторінки історії факультету української філології та журналістики» і «Наукові здобутки викладачів університету», представлені на одній з локацій святкової презентації. Запропоновані наукові праці охоплюють давню й багату історію університету: завдяки їм можна простежити шлях становлення вишу, дізнатися про вагомий внесок його викладачів у розвиток вітчизняної науки.

На локації в холі наукової бібліотеки було представлено книжкову виставку «Рідкісні та цінні видання бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха», де зокрема експонувалися стародруки з української мови та праці культових мовознавців.

Локацію, де відбувався майстер-клас з виготовлення української ляльки-мотанки, доповнювала тематична книжкова виставка «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», присвячена 105-й річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки – Дню Соборності України.

Також у читальному залі бібліотеки факультет психології і соціальної роботи організував лекцію «Self-менеджмент як основа формування лідерських якостей сучасної української молоді», яку провела доцентка кафедри психології Марина Тесленко.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.