У листопаді 2023 року Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка та бібліотека імені М. А. Жовтобрюха оголосили про початок акції зі збору україномовних книг «Популяризуй українське – подаруй книгу» для Центру української мови, літератури та культури у м. Батумі (Грузія) на базі освітнього простору LOGOSI, відкриття якого відбулося 25 грудня за участі делегації університету й ректорки ПНПУ імені В. Г. Короленка, членкині-кореспондентки Національної академії педагогічних наук України, докторки педагогічних наук, професорки Марини Гриньової.

До акції долучилися педагогічні й учнівські колективи Полтавського наукового ліцею № 3 й зокрема Тетяна Балагура і Полтавської ЗОШ І-ІІІ ст. № 20 імені Бориса Серги й директор Валентина Сорочан, полтавська поетеса Любов Глущенко та академічна спільнота університету. У результаті було зібрано 123 примірники навчально-наукової, довідкової й художньої літератури українською мовою для поглиблення знань відвідувачів Центру про Україну та її історію, популяризації української мови та літератури, вшанування пам’яті видатних українців, а також всебічного сприяння поширенню інноваційного та методичного досвіду українських науковців, педагогів, дослідників.

Примітно, що полтавські школярі не тільки долучилися до акції та подарували своїм ровесникам у Грузії свої улюблені україномовні книги, а й написали їм теплі побажання і привітали із зимовими святами.

Перша партія зібраних в рамках акції книг складалася з трьох пакунків, які також доповнилися українською символікою й атрибутами, етнічними сувенірами і автентичними витворами народних майстрів, зразками народного вбрання, зокрема, сценічними костюмами Українського народного хору «Калина» Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Щиро вдячні усім небайдужим людям, які приєдналися до важливої у ці важкі часи акції, яка продовжиться в майбутньому й буде анонсована на сторінці у Фейсбук та офіційному сайті бібліотеки. Впевнені, що кожна подарована книга знайде свого читача, буде для нього корисною та посіє зерна любові й поваги до українського народу.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.