20 грудня на кафедрі культурології факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулась презентація колективної монографії викладачів і аспірантів-культурологів «Повсякдення українців в умовах тоталітаризму», на яку були запрошені директор бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Валентина Орєхова та працівники книгозбірні.

Видання вміщує наукові розвідки доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри культурології факультету технологій та дизайну Олександра Лук’яненка, кандидатів історичних наук, доцентів кафедри Віталія і Віти Дмитренків, а також магістрів культурології, аспірантів кафедри історії України факультету історії та географії Ольги Кульбаки і Тараса Найденка. Науковими редакторами колективної монографії виступили Олександр Лук’яненко і Віта Дмитренко, а рецензентами стали Людмила Бабенко, докторка історичних наук, професорка кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, та Ірина Петренко, докторка історичних наук, професорка кафедри педагогіки та суспільних наук Полтавського університету економіки та торгівлі.

Представлені у виданні дослідження здійснені в рамках науково-дослідної теми кафедри культурології ПНПУ імені В. Г. Короленка та присвячені теоретичним, джерелознавчим, методологічним і практичним аспектам дослідження повсякденної культури українців у епоху тоталітаризму.

Монографія стане в нагоді науковцям, викладачам вишів, учителям, студентам та буде корисною всім, хто цікавиться темою тоталітаризму як суспільного режиму й життям українців у радянський період.

З вітальним словом виступила директор наукової бібліотеки Валентина Орєхова, яка подякувала авторам та кафедрі культурології за подарований примірник і запросила студентів детальніше ознайомитися з паперовим виданням в читальному залі університетської бібліотеки, а з його електронна версія розміщена на репозитарії нашого університету.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.