Фонд бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха поповнився книгою сучасного українського філософа, письменника, есеїста Сергія Тарадайка «Філософія лінії», яку книгозбірня отримала в подарунок від автора.

Твори Сергія Тарадайка публікуються в провідних українських академічних і літературних журналах. У своїх дослідженнях автор висвітлює маловідомі сторінки з життя видатних людей та відкриває імена цікавих, але призабутих персоналій. І саме у філософському есеї «Філософія лінії» виринає із забуття постать і багатий творчий спадок українського живописця, графіка й монументаліста Миколи Миколайовича Колядка (1951-1999).

У своїх роботах художник поєднував досить абстрактні та стародавні, власне народні мотиви. Насамперед був живописцем – у його доробку багато жанрових сцен. У портретах намагався передати не стільки зовнішні особливості людини, скільки її внутрішній світ і настрій.

Отож Сергій Тарадайко зосередив увагу на особливому баченні світу, що було притаманне Миколі Колядку, та джерелах такого бачення. Автор наголошує, що звернувся до філософського погляду на творчість художника, адже більшість його робіт тяжіє саме до філософського переосмислення світу.

Книгозбірня вдячна Сергію Миколайовичу за можливість пізнати життєвий і творчий шлях талановитого українського художника. Пропонуємо ознайомитися з книгою «Філософія лінії» в електронному та паперовому варіанті, який можна взяти в бібліотеці.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.